To je taj pobjednički mentalitet - Protivnik prvak Evrope, a Pašalić ispaljuje: "Dobit ćemo ih!"

Održana press konferencija u Leipzigu

To je taj pobjednički mentalitet - Protivnik prvak Evrope, a Pašalić ispaljuje: "Dobit ćemo ih!"

Eldar Ganibegović

Pred utakmicu Hrvatske i Italije u ponedljekak, danas na press konferenciji su se javnosti obratili reprezentativci Hrvatske, Mario Pašalić i Josip Juranović.

U ponedljeak se igraju utakmice 3. kola u grupi B na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Hrvatska ima jedan bod i treba joj pobjeda protiv Italije za prolazak dalje.

Utakmica Hrvatske i Italije igra se od 21:00 u Leipzigu 24. juna, a danas su Vatreni stigli u ovaj grad gdje će odraditi večeras odraditi trening.

Danas je održana press konferencija na kojoj su se medijima obratili reprezentativci Mario Pašalić i Josip Juranović. 

Mario Pašalić je prvi dobio riječ i najavio je sutrašnju utakmicu protiv Italije koja brani titulu prvaka Evrope. 

"Navijačima možemo samo zahvaljivati na tolikoj podršci, oni nikad neće iznevjeriti i razočarati i tako će, vjerujem, biti u ponedjeljak. Nadam se da ćemo se svi zajedno veseliti u ponedjeljak.

Oglasi

Što se Italije tiče, protiv Albanije su bili puno bolji nego protiv Španije, ali nešto se pita i protivnika. Možemo se složiti da Španija spada u vrh favorita ovog natjecanja, nisu puno toga dozvolili Talijanima.

Od Italije očekujem da će izaći dobro organizirani, bit će sigurno teška utakmica, ali vjerujem da ćemo biti spremni odgovoriti zahtjevima i da ćemo doći do prolaska grupe", rekao je u uvodu Pašalić.

Njegov saigrač u Atalanti, Scamacca, biti će velika prijetnja Hrvatskoj.

"Mislim da je Scamacca vrhunski igrač, da od njega prijeti opasnost. Kako od njega tako i od ostalih igrača, pogotovo ofanzivnih igrača. Imao je dobru sezonu u Atalanti, pogotovo zadnjih par mjeseci gdje je ušao u sjajnu formu i zabijao iz utakmice u utakmicu, bio jedan od glavnih igrača. O Italiji... Jedna sjajna ekipa, sa sjajnim trenerom i biti će teška utakmica. Vidjeli smo i gdje su im slabosti i gdje možemo odvesti utakmicu u našu korist i nadam se da ćemo to prenijeti na teren."

Je li igra iz drugog poluvremena protiv Albanije vodilja za meč s Italijom?

Oglasi

"Sigurno da nije bilo onako kako smo željeli i prvu i drugu utakmicu. Kako je to izgledalo, nije bilo dobro. U nastavku je bilo bolje i nadam se da ćemo tu treću utakmicu imati isti pristup od samog starta, od prve minute. Ko će igrati od početka, manje je važno. Bitno je da pristup bude pravi, da mi budemo ti koji ćemo od samog starta odvesti utakmicu na naš mlin."

Tri godine kako je Hrvatska slavila protiv Škotske također u posljednjem kolu grupne faze i tako izborila osminu finala.

"Slična situacija. To EURO nismo dobro krenuli, otvorili smo ga porazom od Engleske. Drugo kolo također protiv Češke nije bilo bajno, uzeli smo bod i odlučivali u zadnjoj utakmici. Slična je situacija i nadam se da će biti jednak ishod."

Pašalić odlično poznaje italijanske reprezentativce i Spallettija. Italiji odgovara remi... Luciana Spallettija zovu kraljem taktike.

"Većina italijanskih trenera, praktično većina, za njih se može reći ista stvar. Neko je malo bolji, neko malo manje, ali teško je igrati na bod. Ne znam kako se postaviti kad igraš na neriješen rezultat. Očekujem od njih da će izaći na teren i tražiti pobjedu. Vjerovatno će i oni raditi neke promjene, jer kad izgubiš utakmicu nije ugodno i tražiš rješenja. Šta će raditi, stvarno ne znam. To prepuštamo njima, a mi ćemo se fokusirati na nas da dođemo na utakmicu spremni taktički i fizički i da pobijedimo tu utakmicu."

Oglasi

Koliko prate situaciju oko trećeplasiranih ekipa u grupama. MOže li Hrvatska kao treća dalje?

"Da se ne zamaramo s time... Možda je iza u malom mozgu nešto, ali svi idemo na to da ćemo ići na pobjedu i kao drugoplasirani proći dalje", rekao je Juranović.

"Dobit ćemo", poručio je kratko i samouvjereno Pašalić.

Da li ekipe kada im je bod dovoljan to imaju u podsvijesti

"Moguće da jeste. Ne razmišlja se toliko o tom bodu i kada imaš neku akciju da ideš prema naprijed. Uvijek ti je ono možda čak i ne treba ići i mislim da će ova utakmica biti malo više taktičkog nadmudrivanja i da će svako ići po pobjedu što je najbitnije", mišljenja je Pašalić.

Top Komentari

FudbalskiGenije
Na mudima mojim
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi