Čeka odgovor predsjednika kluba: Zna se gdje Ribery želi završiti karijeru

Vraća se u Marseille?

Čeka odgovor predsjednika kluba: Zna se gdje Ribery želi završiti karijeru

E. Čaušević

Iskusni francuski fudbaler Franck Ribery nedavno je proslavio 38. rođendan, ali još uvijek nema namjeru da završi karijeru.

Ribery je najbolje dane svoje karijere proveo u dresu Bayerna s kojim je uspio da osvoji sve što je mogao, a u dresu njemačkog kluba igrao je punih 12 sezona.

Međutim, nakon što mu je prije dvije godine istekao ugovor s Bavarcima nije dobio ponudu za nastavak saradnje, te je odlučio da karijeru nastavi u dresu Fiorentine.

Ribery je dvije sezone proveo u Fiorentini, ali trenutno je slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s klubov iz Firence.

Bilo je špekulacija da će Fiorentina ponuditi Riberyju novi jednogodišnji ugovor, ali se to još uvijek nije desilo. Njegov agent već je krenuo u potragu za novim klubom i uskoro bi sve trebalo biti poznato.

Francuski mediji jutros su objavili da Ribery želi da se vrati u klub u kojem je proveo dvije sjajne sezone, a to je Marseille.

Ribery je za Marseille igrao od ljeta 2005. do ljeta 2007. godine, te je iz ovog kluba otišao u Bayern za 30 miliona eura nakon sjajnih igara. On je na zalasku karijere i očito je da mu je želja da karijeru završi upravo u Marseilleu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Marseille je ovog ljeta doveo već nekoliko zvučnih pojačanja, a navijači se nadaju da će klub pristati da Riberyju ponudi ugovor kako bi on završio karijeru u ovom klubu.

Mediji u Francuskoj objavili su da je njegov agent zvao čelnike Marseillea i nudio im Riberyja, a predsjednik kluba Pablo Longoria odgovorio je da će odluku donijeti nakon što popriča s trenerom Jorgeom Sampaolijem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi