Nevjerovatan pad karijere Coutinha: Stigla ponuda, ali daleko od onoga što on očekuje

Želi ga Marseille

Nevjerovatan pad karijere Coutinha: Stigla ponuda, ali daleko od onoga što on očekuje

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Philippe Coutinho ovog ljeta će gotovo sigurno napustiti Barcelonu.

Coutinho je početkom 2018. godine stigao kao veliko pojačanje iz Liverpoola za nevjerovatnih 160 miliona eura. Brazilac je postao najskuplje pojačanje u historiji Katalonaca, ali nije opravdao očekivanja.

On je u klub stigao kao zamjena za Neymara koji je šest mjeseci prije otišao u PSG, ali jednostavno nije se mogao nositi s pritiskom.

Coutinho nije igrao ni blizu kao u dresu Liverpoola gdje je oduševljavao svojim igrama. Prošlog ljeta se vratio u Barcu nakon posudbe u Bayernu i dobio je novu šansu.

Ronald Koeman je pružio Coutinhu priliku da se dokaže, ali on to nije uspio. Skoro cijeli drugi dio sezone Brazilac je propustio zbog povrede i jasno je da više neće zaigrati za Barcu.

Španski mediji jučer su objavili da je Barcelona odlučila i definitivno na transfer listu staviti Coutinha, Miralema Pjanića i Samuela Umtitija.

Jasno je da Coutinho neće imati baš ponude onih najboljih evropskih klubova jer proteklih godinu dana je bio praktično nevidljiv.

Marca je večeras objavila da je Barcelona dobila prvu ponudu za Coutinha, a riječ je o Marseilleu koji želi dovesti Brazilca u svoje redove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marseille je spreman da počne pregovore oko Coutinha i odlučni su izdvojiti oko 30 miliona eura za njegovo dovođenje što je daleko manje od onog što su Katalonci potrošili prije tri godine.

Pored Marseillea Coutinho se ranije povezivao s Evertonom i Arsenalom, ali konkretnih ponuda još uvijek nije bilo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

arbajram
kakva prevara od igrača
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi