Francuska bez Karabatića do kraja Svjetskog prvenstva

Veliki hendikep za Trikolore

Francuska bez Karabatića do kraja Svjetskog prvenstva

D. Vejo

Rukometna reprezentacija Francuske ostala je bez jednog od ključnih igrača, nakon što je stigla vijest od strane stručnog medicinskog tima da Luka Karabatić propušta ostatak Svjetskog prvenstva.

Ovo je veliki udarac za Trikolore s obzirom da će im nedostajati pivot koji mnogo doprinosi timu. Naime, on je tokom meča sa selekcijom Japana povrijedio zglob. 

Povreda je teže prirode, ustanovio je tim medicinskih stručnjaka, pe je zbog toga za njega takmičenje završeno.

Galski pijetlovi su domaćini ovog prvenstva, te važe za prvog favorita turnira. Sada će im put od trona biti nešto otežan s obzirom na najnovije informacije koje stižu iz stručnog štaba.

Podsjetimo, Francuzi iz dvije odigrane utakmice imaju isto toliko trijumfa.

Nikoli je vjerovatno teško palo odsustvo brata, ali koga nema bez njega se može i mora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi