L'Equipe piše o incidentu na treningu Francuske: Deschamps je zvijezdi Reala očitao bukvicu

Razlog je bizaran

L'Equipe piše o incidentu na treningu Francuske: Deschamps je zvijezdi Reala očitao bukvicu

Edmir Škorić

Francuska reprezentacija igraće u osmini finala Eura, a tamo je prošla sa druge pozicije nakon neočekivanog remija s Poljskom u 3. kolu grupe D.

Mbappe je doveo Francuze u vodstvo golom sa bijele tačke u 56. minuti i činilo se da će ostvariti Francuska pobjedu na ovoj utakmici.

Ipak, Lewandowski je također sa bijele tačke golom u 79. minuti postavio konačan rezultat ove utakmice. Tako je Austrija završila prva, a Francuska druga, pa je u osmini finala za rivala dobila Belgiju.

Remi s Poljskom izazvao je određene nesuglasice unutar francuske reprezentcije. Ugledni L'Equipe tvrdi da je došlo do napete rasprave danas između Didiera Deschampsa i Eduarda Camavinge.

Deschamps je nakon utakmice na press konferenciji rekao da je izostala reakcija igrača koji su ušli u drugom poluvremenu, a među njima je bio i veznjak Real Madrida. On je potom u miks zoni objasnio da su oni koji su ušli na travnjak dali sve od sebe.

Oglasi

"Ljudi misle da je ovako lako izaći van, ali nije", rekao je Camavinga.

Prema pisanju francuskih novina, trener mu je, još ljut zbog remija s Poljskom, zamjerio izbor kopački zbog stalnog proklizavanja na travi. Na današnjem popodnevnom treningu otvorenih vrata vrlo su očiti detalji da se nešto dogodilo između njih dvojice i da nešto treba razjasniti.

Za početak, Deschamps je prišao igračima neposredno prije početka. Camavinga je vezivao kopačke, a Deschamps je prišao: "Je li Camavinga spreman? Možemo početi", izletjelo je selektoru koji je očigledno i dalje bio ljut na mladog fudbalera.

Sve je potom izgledalo normalno, a onda je selektor prišao Camavingi i čini se da mu je odbrusio nekoliko riječi, a da su tema bila upravo kopačke zvijezde španskog kluba.

Camavinga je na Euru upisao dva nastupa u prva tri meča, ali je bio bez učinka. Oba puta je ulazio s klupe. U prvom kolu je na terenu proveo 19 minuta, potom je presjedio derbi s Nizozemskom, a u remiju s Poljskom igrao je 29 minuta.

Oglasi

Jedan derbi u osmini finala: Pogledajte kostur nokaut faze Eura u Njemačkoj

Nakon kompletirane grupne faze parovi osmine finala Eura su sljedeći:

Španija - Gruzija
Njemačka - Danska

Portugal - Slovenija
Francuska - Belgija

Rumunija - Nizozemska
Austrija - Turska

Engleska - Slovačka
Švicarska - Italija

Oglasi

Daleko će biti uzbudljivija lijeva strana kostura pogotovo na potencijalne parove četvrtfinala.

Tako je moguć sraz Nijemaca i Španaca te Portugalaca i Francuza, dok se sa druge strane dosta toga otvorilo Engleskoj.

Odlično je prošla i Nizozemska koja je svoju grupu završila na trećem mjestu, a ukoliko izbace Rumune Lale će na pobjednika duela Austrija - Turska.

Mečevi osmine finala se počinju igrati već u subotu kada su na programu dvije utakmice.

U 18 sati će na teren reprezentativci Švicarske i Italije, dok od 21 slijedi duel Njemačke i Danske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi