Francuska ispred svih

Iznenađenje ne bi trebalo biti

Francuska ispred svih

M. Maksimović

Dvorana Palau D'Esports u Granollersu i Sant Jordi u Barceloni ugostiti će reprezentacije koje se nalaze u grupi A Svjetskog prvenstva.Grupa u kojoj imamo aktuelne dvostruke svjetske i olimpijske pobjednike (Francuska), svjetske prvake iz 2007.godine (Njemačka), selekciju koja je u baražu eliminisala srebrnu iz Londona Švedsku (Crna Gora), reprezentaciju koja je bila četvrta prije osam godina (Tunis) uz manje atraktivne Brazil i Argentinu.  

Francuska

I za one koji slabije prate rukomet, Francuska je favorit grupe i naravno prvenstva, bez obzira u kojem će sastavu biti i bez obzira na veliku aferu oko klađenja i namještanja. Nema braće Gille, mladih 

Grébillea, Mahéa, Nykosa, ali su svi ostali tu, dovoljno motivisani za novi uspjeh. 

 

Njemačka

Njemčka je preko naših leđa došla na završnu smotru, da kojim slučajem nismo olako pali u prvom dijelu prve utakmice, pitanje da li bi smo danas pisali o ovoj reprezentaciji. Njemačka se vraća nakon propuštene Olimpijade, nema Gensheimera, Krausa, Kaufmana, Glandorfa, od nešto iskusnijih tu su Roggisch, Lichtlein, Klein, tu je i odlični golman Heinevetter. Mlada ekipa bi trebala izaći na kraj sa Argentinom, Brazilom, pa i Tunisom što je dovoljno za osminu finala, ali dalje, bit će teško. 

 

Crna Gora

Rukomet je u ekspanziji u Crnoj Gori.Imaju evropske prvakinje, klupkse, rukometašice su igrale finale Olimpijade, možda sada rukometaši krenu prema gore.U baražu su šokirali Švedsku, ali sada su na velikom takmičenju, u gostima, međutim u osminu finala bi trebali proći. Od internacionalaca tu su Melić, Rakčević,na spisku je i veteran Petar Kapisoda. 

 

Tunis

Tunižani su poprilično podmladili selekciju, ostali su iskusni, provjereni Hmam, Megannem, Ayed koji bi trebali pomoći da se prođe u drugi krug što je dovoljno. 

 

Argentina

Argentina je na prošlom SP-u bila najbolja neeuropska reprezentacija i na kraju su završila kao 12. Sada teško može ponoviti taj rezultat. Neki od igrača imaju problema sa povredama, a selektor Gallardo nije previše eksperimentisao sa sastavom.Odlučio se za provjerena imena, nema kapitena Kogovseka i Damiana Emmanuela.teško mogu napraviti neko iznenađenje. 

 

Brazil

Iznenađenje ne može napraviti ni Brazil, koji će probati bržom igrom parirati najboljima, ali će teško to ići.Nisu bili loši na turniru u Španiji, ali je utakmica protiv domaćina pokazala koliko su daleko od onih najboljih.Selekcija je uglavnom sastavljena od igrača iz Brazila, tu je Ribeiro iz Ademar Leona,Gonçalves Dos Santos iz La Rioje. Protiv Argentine će voditi borbu za peto mjesto u grupi.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.