Francuska posljednji polufinalist

Svjetsko prvenstvo za rukometaše

Francuska posljednji polufinalist

Edmir Škorić

Aktuelni svjetski prvaci, francuska rukometna reprezentacija, posljednji su polufinalist Svjetskog prvenstva u Švedskoj.

U trećem takmičarskom danu novoformirane grupe A, Francuska je savladala Norvešku rezultatom 31:26, te se tako plasirala u polufinale, gdje će igrati protiv Danske ili domaćina Švedske, ovisno o konačnom ishodu.

Francuzi imaju isti broj bodova kao i Španija u grupi A, ali se trenutno nalaze na prvom mjestu i pobjedom nad Islandom u zadnjem kolu imat će priliku da se tu i zadrže do polufinalnog dvoboja.

Treba kazati kako su Norvežani u zadnjih desetak minuta uspjeli donijeti neizvjesnost, a protivniku nisu dozvolili da postignu pogodak punih 12 minuta. Ipak, Francuska je do kraja uspjela zadržati prednost i na kraju slaviti s 31:26.

Ovo je sigurno najbolja predstava Norvežana na čitavom prvenstvu, no nedovoljno da se skine skalp svjetskim prvacima.

Grupa A:
Španija - Island 32:24
Francuska - Norveška 31:26
Mađarska - Njemačka 27:25

Poredak: Francuska 7, Španija 7, Island 4, Mađarska 4, Njemačka 2, Norveška 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.