Francuska u suzama, Crna gora slavi svoje rukometne dame

One su ponos Crnogoraca i Crnogorki

Francuska u suzama, Crna gora slavi svoje rukometne dame

Adnan Beganović

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igrat će u polufinalu olimpijskog igara u Londonu. Naime, Crnogorke su u nevjerovatno uzbudljivoj četvrtfinalnoj utakmici savladale Francusku (23:22), jednog od najvećih favorita za zlatnu medalju.

Nakon što je podgorička Budućnost osvojila Ligu prvaka, crnogorske rukometašice su još jednom obradovale naciju.

Bojana Popović i njene kolegice u duelu sa Francuskom na terenu su ostavile i posljednji atom snage i na kraju su sasvim zasluženo slavile.

Većim dijelom susreta na terenu se vodila rovovska bitka, a sredinom drugog poluvremena Francuskinje su imale prednost od tri gola i tada se činilo da je pitanje pobjednika odlučeno. Međutim, u tim momentima crnogorski selektor na gol vraća Sonju Bajraktarović, koja u prvom poluvremenu nije bila na nivou, no ovaj njegov potez se na kraju ispostavio kao odlučujući.

Sa nekoliko sjajnih intervencija Bajraktarović je podigla moral svojim saigračicama, koje su se vratile u igru, a u samom finišu viđena je prava drama.

Sa zvukom sirene dosuđen je sedmerac za Crnu Gore, odgovornost je preuzela Katarina Bulatović, koja postiže pogodak za veliko slavlje Crnogorki.

Kod pobjedničke ekipe najefikasnije su bile Popović i Bulatović sa po 6 golova, dok je Signate sa 5 golova bila najefikasnija kod Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije