Francuski klub pogrešno napisao vlastito ime na dresovima
Foto: EPA

U Montpellieru "progutali" slovo

Francuski klub pogrešno napisao vlastito ime na dresovima

Francuski prvoligaš Montpellier je prije nekog vremena predstavio dresove za novu sezonu. Novi dresovi su dobro primljeni kod navijača, ali je tek sada otkriveno da se na njima nalazi i jedna greška.

Naime, kako prenosi L'Equipe na grbu koji se nalazi na dresu je pogrešno napisano ime kluba. Tačnije, nedostaje jedno slovo "L", pa umjesto Montpellier, na grbu stoji natpis Montpelier.

Grb s greškom se nalazi i na replikama dresova koje se mogu kupiti u Montpellierovom fan shopu, kao i na dresovima koje igrači nose na utakmicama.

Klub se zbog ovog lapsusa izvinio svim navijačima koji su kupili ovakve dresove, te im je ponudio tri opcije. Oni mogu tražiti povrat novca, donijeti dres u fan shop kako bi se grb zamijenio ispravnim ili zamijeniti dresove s greškom za potpuno nove.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Foto: twitter.com/lequipe

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi