Francuski selektor zaustavio transfer Mbappea u PSG?
Foto: EPA

Ne dopušta pregovore tokom obaveza reprezentacije

Francuski selektor zaustavio transfer Mbappea u PSG?

Midhat Šljivak

Mladi napadač Monaca Kylian Mbappe konstanto se ovog ljeta povezivao s odlaskom iz kluba.

U samom finišu prelaznog roka postalo je gotovo sigurno da će 18-godišnji fudbaler u još jednom nevjerovatnom transferu pojačati PSG, ali za sada od njegovog odlaska na Park prinčeva nema ništa.

Čini se da će Mbappe još neko vrijeme nositi dres Monaca i da ovog ljeta do transfera neće doći. Tome je zaslužan francuski selektor Didier Deschamps, koji je pozivom u reprezentaciju Mbappeu zaustavio put do Pariza.

Deschamps je najavio da nijedan igrač koji se pojavi na okupljanu reprezentacije za predstojeće kvalifikacione utakmice, neće moći da napusti kamp kako bi eventualno završio transfer.

S obzirom na to da je Mbappe među pozvanim igračima, on neće moći da realizuje transfer, izuzev ako večeras ne potpiše ugovor nakon što Monaco odigra meč protiv Marseillea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tako je selektor reprezentacije Francuske za sada zaustavio još jedan spektakularni transfer. Ipak, PSG novcem kupuje sve, pa ne bi čudilo da do kraja prelaznog roka mladi napadač ipak završi u redovima viceprvaka Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi