Francuskinje i Ruskinje uz dosta muke
Rusija teškom mukom do plasmana u polufinale

«Eurobasket 2009» za košarkašice

Francuskinje i Ruskinje uz dosta muke

Košarkašice Francuske i Rusije teškom mukom izborile su polufinale «Eurobasketa 2009» koji se održava u Latviji.

Francuskinje su u prvom meču današnjeg četvrtfinala nadigrale Grčku sa 51:49, dok su Ruskinje bile bolje od domaće Latvije, ali tek nakon produžetka (69:64).

Najefijkasnija igračica prvog današnjeg susreta bila je Grkinja Maltsi sa 18 poena, dok je Gurda (Francuska) ubacila 16.

Treba kazati da su Grkinje vodile sa 49:48, ali je Lepron pogodila trojku za pobjedu.

Rusija je naišla na žestok otpor domaćina. Susret je otišao u produžetak, iako je Rusija tri sekunde prije isteka 40. minuta imala 53:51. No, u dodatnih 5 minuta domaćim igračicama je ponestalo snage pa su Ruskinje na krilima Marije Stepanove (16 p, 12 sk.) slavile pobjedu.

Najbolja u Latviji bila je Jekabsone sa 23 ubačaja.

Parovi polufinala «Eurobasketa 2009» su: Španija - Rusija, Bjelorusija - Francuska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.