Francuskinje nakon produžetka savladale Australiju

Francuskinje nakon produžetka savladale Australiju

Midhat Šljivak

Košarkašice Francuske savladale su u drugom kolu olimpijskog turnira nakon produžezka selekciju Australije 74:70.

Utakmica je tokom čitavog svog toka bila izjednačena. Australke su nakon prvih deset minuta vodile 14:11, no na poluvrijeme se otišlo minimalnim vodstvom Francuske 28:27.

Sličnu utakmicu vidjeli smo i u drugom poluvremenu. Francuska je uglavnom vodila, dok su košarkašice Australije konstantno stizale prednost protivnica. Jedan razlike je bilo i nakon trideset minuta 52:51, da bi na kraju regularnog dijela utakmice rezultat glasio 65:5.

Ipak, Francuska u produžecima igra za nijansu bolje, te riješava utakmicu us voju korist 74:70. Emilie Gomis je sa 22 poena predvodila Francusku dok je Suzy Batković za Australiju ubacila 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.