Francuzi bez Omeyera u Danskoj?

Francuzi bez Omeyera u Danskoj?

Edmir Škorić

Trofejni francuski golman Marseillea Thierry Omeyer (36) najvjerovatnije će propustiti Evropsko prventvo početkom sljedeće godine.

Omeyer je povredu zadobio nakon jedne odbrane na treningu prošle subote. Povrijedio je lijevi lakat i morat će na operaciju.

Iskusni golman bi, prema prvim procjenama, trebao da pauzira najmanje tri mjeseca, tako da će Francuska biti oslabljena od 14. do 26. januara sljedeće godine u Danskoj.

Omeyer je s Francuskom osvojio dvije zlatne olimpijske medalje na Igrama u Pekingu 2008. godine i Londonu četiri godine kasnije. Osim toga osvajao je tri zlata i dvije bronce na svjetskim, te dva zlata i jednu broncu na evropskim prvenstvima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.