Francuzi bruje o nepravdi nanesenoj Balotelliju

"Najveća nepravda u historiji"

Francuzi bruje o nepravdi nanesenoj Balotelliju

Gotovo niti jedan ozbiljni klub tokom ljeta nije želio ni čuti za nestašnog Marija Balotellija. 

Nakon mnogih odbijenica njegov agent Mino Raiola više nije birao i bilo mu je bitno samo negdje udomiti Balotellija prije početka sezone, a sreću su na kraju odlučili okušati čelnici Nice koji su željeli ponoviti slučaj sa Ben Arfom. 

Dovođenje Balotellija se već isplatilo i na njegovim krilima Nica iznenađujuće vodi u Francuskoj, a peti ovosezonski gol Italijan je postigao ove nedjelje protiv Llorienta.  Bio je to krasan pobjednički gol u 86. minuti, ali ono što je uslijedilo je izazvalo veliko ogorčenje u tamošnjoj javnosti. 

Balotelli je dobio žuti karton zbog skidanja majice pri proslavi pogotka, da bi potom od strane suca nekoliko minuta kasnije isključen jer se porječkao s protivničkim igračem. Isključenje dnevnik Nice Matin je opisao "skandalom", dok je RMC istakao da je to "najveća nepravda u historiji fudbala". Komentar je također imao u ugledni L'Equipe koji je napisao "sudac sigurno neće moći mirno spavati ove noći." 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nica tako neće moći računati na Balotellija u utakmici protiv Lyona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi