Francuzi promašili dva penala pa autogolom u 95. minuti stigli do pobjede
Francuskoj su dosuđena dva penala na ovoj utakmici

Englezi su imali pobjedu u rukama do 89. minute

Francuzi promašili dva penala pa autogolom u 95. minuti stigli do pobjede

S. Pašalić, foto: EPA

Reprezentacija Francuske je večeras savladala Englesku sa 2:1 na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine.

Engleska je puno bolje ušla u meč i već u 14. minuti imala sjajnu priliku da stigne do vodstva, ali je demarai Gray pogodio stativu.

Samo dvije minute kasnije uslijedila je nova prilika za Engleze, a ovaj put je šut Sominica Solankea prošao pored lijeve stative.

Ipak, Francuzi su imali najbolju priliku da dođu do vodstva kada je Jake Clarke-Salter u svom šesnaestercu igrao rukom, a sudija je dosudio penal za Francusku.

Loptu je uzeo Moussa Dembele, ali je njegov šut pročitao golman Engleske. Nakon toga su obje reprezentacije imale nekoliko prilika da postignu gol, ali se rezultet do poluvremena nije mijenjao.

U nastavku su Englezi stigli do vodstva kada je Ryan Sessegnon u 54. minuti uzeo loptu i prošao pored nekoliko igrača Francuske i na kraju postigao gol za 1:0.

Dvije minute kasnije Englezi su postigli još jedan gol, ali je on poništen zbog ofsajda, a onda se cijela situacija promijenila.

U 62. minuti Hamza Choudhury je oštro startovao u svom šesnaestercu na igrača Francuske i dobio ceveni karton, a Francuzi su dobili još jedan penal, ali je ovaj put Houssem Aouar pogodio stativu.

Nakon toga su Francuzi krenuli po izjednačenje, a do njega su došli u 89. minuti kada je Jonathan Ikone postigao gol za 1:1.

U 95. minuti Francuska je stigla do pobjede i to nakon što je Wan-Bissaka postigao autogol.

Na tabeli Francuska i Rumunija imaju po 3 boda, dok su Engleska i Hrvatska bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti