Francuzi razbili Dance u ludoj utakmici za novo zlato

EP u rukometu

Francuzi razbili Dance u ludoj utakmici za novo zlato

Edmir Škorić

Francuska rukometna reprezentacija savladala je Dansku rezultatom 41:32 i postala novi evropski prvak.

Smjenjuju se na evropskom rukometnom vrhu Francuska i Danska. Nikola Karabatić i društvo su na impresivan način osvojili zlato i to protiv aktuelnih evropskih prvaka, Danaca, kojima su očitali lekciju.

Nevjerovatno prvo poluvrijeme odigrali su francuski rukometaši. Uspjeli su za 30 minuta zabiti čak 23 gola. Omeyer je skupio osam odbrana, Porte je predvodio Francuze sa osam golova, a u prvih pola sata je Hansen zabio šest golova za Dansku.

Već na startu se Francuzi odvajaju na plus četiri, pa na plus pet (2:7), a nakon 13 minuta igre Francuzi su vodili 13:4! Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 23:16. 

Kao da se igra Danaca malo poboljšala u nastavku, no svejedno su Hansen i društvo bili nemoćni protiv nevjerovatnih Francuza, koji su zabijali sve živo i sa svih pozicija. Odbrana danske reprezentacije bila je nevidljiva, Landin ni sjena onog golmana sa prošlih utakmica...

Landin je imao samo četiri odbrane na golu Danske. Hansen je zabio devet golova iz 11 pokušaja, no što mu je to vrijedilo... Hans Lindeberg je zabio šest golova.

Guigou je n drugoj strani postigao čak 10 golova iz 11 pokušaja. Porte je meč završio sa devet, Abalo sedam, Narcisse šest, a Nikola Karabatić pet golova... Omeyer je na kraju sakupio 12 odbrana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.