Francuzi sigurni protiv Nigerije, Australci iznenadili Ruse

Košarkaški olimpijski turnir

Francuzi sigurni protiv Nigerije, Australci iznenadili Ruse

Edmir Škorić

Košarkaši Francuske pobijedili su Nigeriju sa 79:73 u petom kolu olimpijskog turira u Londonu i tako gotovo osigurali drugo mjesto u A-grupi.

Francuze je predvodio Batum sa 23 poena, dok je najefikasniji u reprezentaciji Nigerije bio Oguchi sa 35 poena.

 

Francuzi su takmičenje po grupama završili sa četiri pobjede i porazom od Amerikanaca, koji večeras igraju protiv Argentine. SAD i Argentina također su osigurali četvrtfinale, kao i Litvanija, koja u "nokaut" fazu ulazi sa četvrte pozicije zahvaljujući današnjoj pobjedi nad Tunisom 76:63.

 

U B-grupi dosad je odigrana samo jedna utakmica u kojoj je Australija iznenadila Rusiju i nanijela joj prvi poraz. Australci su slavili sa 82:80, a najefikasniji je bio Ingles sa 20 poena. Ruse je prevodio Kaun sa 18 poena.

 

Rusija je uprkos ovom porazu osigurala prvo mjesto, dok se za drugo mjesto bore Brazil i Španija. Australija će u četvrtfinale sa četvrte pozicije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.