Francuzi u fantastičnoj utakmici bolji od Argentine

Francuzi upisali pobjedu

Francuzi u fantastičnoj utakmici bolji od Argentine

Midhat Šljivak

Fantastičnu utakmicu drugog kola olimpijskog košarkaškog turnira u Londonu odigrali su Francuska i Argentina, a na kraju su pobjedu upisali košarkaši Francuske rezultatom 71:64.

Francuzi su odlično ušli u susret i imali su prednost od samog početka.  Imali su u jednom trenutku devet poena razlike u finišu prve četvrtine, ali je Scola u posljednjim sekundama prve dionice smanjio na sedam, te se na mali odmor otišlo vodstvom Francuske 19:12.

Druga četvrtina je donijela nešto bolju Argentine, ali im Francuzi nisu dozvoljavali da naprave eventualni preokret u ovoj utakmici. Dobili su Gaučosi ovaj period igre 17:13, no Argentina je na poluvremenu zaostajala tri poena za Francuzima 32:29.

Slična situacija je viđena i u nastavku utakmice. Francuzi su vodili, Argentinci stizali prednost, te su nakon završetka treće četvrtine imali samo dva poena zaostatka 55:53.

Uspjeli su Argentinci za trenutak preći u vodstvo, ali je sredinom posljednje dionice Francuzi napravili seriju kojom su pnovo otišli na devet razlike 67:58. Prednost su Francuzi sačuvali, te su upisali prvu pobjedu na Olimpijskim igrama.

Tony Parker je predvodio Francusku sa 17 poena i pet asisencija, a Nicolas Batum je ubacio 14 poena. Dvocifren učinak još su imali još Gelabale sa 13, te De Colo sa 11 poena. Kod Argentine ponovo je brilijantan bio Manu Ginobili sa 26 poena, dok je jedino podršku imao u Luisu Scoli koji je imao 16 poena i osam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti