Francuzi u šoku nakon izvještaja sudije: Neymar dobio žuti karton zbog driblinga!

I to je moguće

Francuzi u šoku nakon izvještaja sudije: Neymar dobio žuti karton zbog driblinga!

Endin Čaušević

PSG je za vikend na svom terenu deklasirao Montpellier sa 5:0 u meču 22. kola francuske Ligue 1.

Parižani su lagano došli do nove pobjede i tako nastavili svoju dominaciju u domaćem prvenstvu. No, ovu utakmicu obilježio je glavni sudija Brisard koji je u 38. minuti meča dao žuti karton Neymaru.

Brazilac je žestoko negodovao zbog toga i nije mu bilo jasno zašto je dobio žuti karton. Pokušao je to saznati od sudije, ali Brisard mu nije htio ništa reći.

Međutim, francuski mediji su objavili jutros da je glavni sudija u izvještaju naveo zašto je opomenuo Neymara. On je napisao da je to uradio zbog driblinga Brazilca jer je smatrao da time nema poštovanja prema protivniku.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovo je itekako šokiralo francusku javnost, te su mnogi poručili da sudija nema pravo dati nekome karton zbog driblinga koji fudbal čini onim što jeste. Neymaru uopšte nije bilo jasno zašto je "požutio", a sigurno da će nakon što sazna pravi razlog biti dodatno iznerviran.

Top Komentari

epa
ja gluposti pa treba onda i "biciklo" poceti kaznjavati, pa messi bi svaku utakmicu dobio crveni karton zbog "ponizavanja" protivnika...
3 0
Jupp
Sudiju suspendovati dozivotno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi