Francuzi uvjereni u osvetu
Francuzi vjeruju u osvajanje zlata

Uoči finala SP-a

Francuzi uvjereni u osvetu

Edmir Škorić

Nakon što su prije tri dana poraženi protiv Hrvatske na rukometnom SP, Francuzi vjeruju u pobjedu i poručuju "paklenim" da će se u nedjelju osvetiti za nedavni poraz.

Ponajbolji igrač Francuske Nikola Karabatić rekao je kako se u finalu ne igra već pobjeđuje, te samouvjeren dodaje kako je njegova momčad protiv Danaca igrala tek 30 minuta i da će odmorni dočekati finale. Ipak, svjestan je jačine protivnika, a veliku prednost Hrvata vidi u njihovoj publici.

I jedni i drugi su svjesni šta finale donosi, mada francuski rukometaši vjeruju da su trenutno bolja selekcija, te da je onaj nedavni poraz sa Hrvatskom ipak bio iz razloga što su oba tima štedila snagu za odlučujuće okršaje.

S druge strane, i hrvatski rukometaši vjeruju u pobjedu, a u nizu izjava koje su dali Lacković, Čupić, Duvnjak i Metličić uvijek bi se pohvalila publika, te većina smatra kako je najveća snaga hrvatsko zajedništvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.