Operisan prvotimac Sarajeva

Pauziraće nekoliko dana

Operisan prvotimac Sarajeva

E. Škorić

Frane Čirjak nedavno je dobio jedan nezgodan udarac u predjelu zigomatične kosti, zbog čega je morao da obavi operativni zahvat i za njega slijedi kraća pauza.

Jučer ujutro je veznjak Sarajevao imao operaciju i sve je prošlo u najboljem redu, što znači da će se već za nekoliko dana priključiti ekipi, ukoliko ne bude određenih i neplaniranih problema.

Čirjak zbog spomenute povrede nije igrao u srijedu u Zenici protiv Čelika u šesnaestini finala Kupa, a bivši igrač Zrinjskog ove je sezone odigrao 12 premijerligaških utakmica za Sarajevo.

27-godišnji hrvatski internacionlalac potpisao je u junu ove godine za Sarajevo. Čirjak je potpisao ugovor na godinu dana uz mogućnost produženja na još godinu.

On je sa Zrinjskim bio prvak BiH u sezoni 2017/18, nakon čega je ostvario transfer u ukrajinski PGC Lviv, gdje je bio standardan prvotimac.

Ukupno je za ukrajinski tim odigrao 36 utakmica na kojima je upisao 8 asistencija i postigao jedan pogodak. U FK Sarajevo je stigao iz Lokomotive iz Sofije gdje je proveo jednu polusezonu nakon što je morao napustiti Ukrajinu zbog ratnih dešavanja.

Sarajevo za vikend igra protiv Posušja, bez Čirjaka, ali i bez Feđe Dudića, koji je nakon ispadanja iz Kupa u srijedu podnio ostavku na mjestu šefa stručnog štaba, dok je Bordo klub objavio da će ekipu privremeno ekipu legendarni napadač Emir Obuća.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Obuća je igračka legenda FK Sarajevo. U dresu Sarajeva ukupno je odigrao 205 utakmica i postigao 89 golova što ga čini četvrtim najboljim strijelcem Sarajeva svih vremena.

Kao šef stručnog štaba na klupi FK Sarajevo debi će upisati u nedjelju u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine kada Sarajevo od 14:30 sati bude gost ekipi Posušja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

imeiime
Svi su oni operisani. Operisao ih doktor utrpani i njegove sestrice mirvic i hadzic.
2 6
imeiime
Pazite sta pisete jer sve sto pogresno napisete prijavice hadziceva cura haris zvani @pjanke.sa
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi