Frank Lampard odlazi u New York City
Foto: EPA

Legenda Chelseaja u MLS-u

Frank Lampard odlazi u New York City

Midhat Šljivak

Legenda londonskog Chelseaja, Frank Lampard, potpisaće ugovor s novoformiranim MLS klubom New York Cityjem.

Prema navodima italijanske Gazzette dello Sport, iskusni 35-godišnji veznjak je dogovorio prelazak u novog člana američke MLS lige, a transfer će službeno biti potvrđen nakon Svjetskog prvenstva.

Lampard je nedavno otpušten iz Chelseaja nakon 13 godina provedenih klubu, a iako ima 35 godina, interes za njegovim uslugama je zaista veliki.

Međutim, očigledno su najuporniji bili iz ekipe New Yorka, koja je američka filijala Manchester Cityja, te bi Lampard mogao obući dres ovog tima, koji s takmičenjem počinje od naredne sezone.

Pored Lamparda, New York City je blizu dogovora i sa španskim napadačem Davidom Villom, koji stiže iz madridskog Atletica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.