Iznenadio je sve kada je došao u FK Sarajevo, a danas se muči u poluamaterskom fudbalu

Daleko od forme, a prije toga je napravio "grijeh"

Iznenadio je sve kada je došao u FK Sarajevo, a danas se muči u poluamaterskom fudbalu

Haris Zilić

Svi navijači FK Sarajevo su bili iznenađeni 2018. godine kada je klub objavio da je njihove redove pojačao reprezentativac Estonije Frank Liivak koji je iza sebe imao status reprezentativca svoje zemlje.

Liivak se nije puno naigrao u Sarajevo iako je to bio zanimljiv transfer za bh. fudbalsko podneblje u tom trenutku.

U dresu Bordo tima odigrao je samo pet utakmica nije postigao ni pogodak ni asistenciju i napustio je Koševo.

Nakon Koševa vratio se u rodnu Estoniju i tu je napravio "grijeh". Naime Liivak je po povratku obukao dres dva velika rivala u Estoniji i ljuta protivnika. Prvo je zaigrao za Floru iz Tallinna, zatim za Levadiu iz Tallinna.

U julu prošle godine dosadila mu je Estonija i prihvatio je poziv iz irske Premier divisie.

Oglasi

U Irskoj je fudbal poluamaterski. Ima nekoliko profesionalnih klubova, a pojedine ekipe u najjačem rangu su amaterske.

Liivak je potpisao ugovor sa Sligom do decembra 2023. godine i čini se čim sezona završi u Irskoj da će u potragu za novim klubom. U Irskoj se sezone igra kalendarski od marta do novembra.

Naime, Liivak je 27 utakmica ove sezone nema nijedan pogodak iako je riječ o napadaču, upisao je samo tri asistecnije.

Očigledno izlet u Irsku se nije pokazao kao najbolji potez.

Vidjet ćemo u decembru gdje će karijeru nastaviti ovaj 27-godišnji napadač koji je odigrao 25 utakmica za seniorsku reprezentaciju Estonije i postigao tri gola.

Ima u karijeri čak 57 nastupa za omladinske selekcije Estonije za koje je postigao 15 golova, a 27 puta je oblačio dres U21 reprezentacije svoje zemlje.

Ima 27 godina i još prilike da se uozbilji i napravi koliko toliko solidnu karijeru.

Top Komentari

Cvare_Sala
Istrazite kolike su plate kod tih amatera, a kolike kod nas. Kad mi shvatimo da je I nasa liga skoro amaterska mozda nam i krene na bolje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi