Jude Bellingham ubrzo postaje Irac!

Sve zbog Reala

Jude Bellingham ubrzo postaje Irac!

Edmir Škorić

Real Madrid je ovog ljeta platio 103 miliona eura Borussiji Dortmund za mladog Englezaq Judea Bellinghama. Bio je to drugi najskuplji izlazni transfer u historiji Borussije, a 20-godišnjak bi trebao biti neko ko će dugo godina na svojim leđima, osim Zidaneove 'petice', nositi i igru kraljevskog kluba.

Mlad, ali već iskusan i očito beskrajno talentovan. Kupnja Judea Bellinghama mogla bi se pokazati kao genijalni potez za Real Madrid. Engleza već uspoređuju sa legendarnim Zidaneom, no on još nije odigrao nijednu zvaničnu utakmicu otkako je stigao u Madrid.

Iako je sam transfer donio sa sobom sve najbolje Realu, ima i jedan nedostatak u cijeloj priči, ali to bi uskoro trebalo da bude riješeno.

Otkako je Engleska napustila Evropsku uniju, igrači s otoka više se ne smatraju nogometašima EU-a, ali u španskoj La Ligi samo tri igrača izvan EU-a mogu biti u profesionalnoj ekipi u isto vrijeme. Igrači iz zemalja koje pripadaju Organizaciji afričkih, karipskih i pacifičkih država, ili skraćeno ACP Group, ne podliježu ovom ograničenju.

U Madridu pritisak više nije tako golem, budući da bi Brazilci Vinicius Junior, Eder Militao i Rodrygo, kao i Urugvajac Federico Valverde sada trebali imati i špansko državljanstvo, a posebna bi regulativa trebala vrijediti za Ukrajinca Andrija Lunina i Turčina Ardu Gülera.

Oglasi

Činjenica da bi Bellingham blokirao jedno od mjesta na duže vrijeme nije u interesu Real Madrida. Stoga predstavnici ovog kluba trenutno pokušavaju osigurati da u Bellinghamovom pasošu uz englesko bude i irsko državljanstvo. Projekt ne bi trebao predstavljati problem budući da je Bellinghamova baka po ocu Irkinja.

Prijavu trenutno obrađuje irska ambasada u Madridu, a očekuje se da će stvar biti riješena do početka lige.

Po dolasku u Madrid, Jude Bellingham je bio presretan, a na predstavljanju je rekao:

"Ovo mi je najponosniji trenutak u životu. Došao sam u najveći klub sviijeta i bez dileme mi je ovo najvažniji trenutak karijere".

Jude Bellingham je protekle tri godine igrao u Borussiji iz Dortmunda. Stigao je iz Birminghama kao tinejdžer i ispostavio se kao impresivna kupovina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ubrzo je talentovani veznjak postao lider ekipe. Uspio je napraviti nevjerovatne stvari, napredovao je vrhunski i nije nikakvo čudo što ga Real Madrid želi već godinama unazad.

Bellingham je u dresu njemačkog velikana Borussije Dortmund i postigao je 24 pogotka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti