Frankfurt slavio protiv Furtha

Frankfurt upisao tri važna gostujuća boda

Frankfurt slavio protiv Furtha

Furth je danas na svom terenu u okviru posljednjeg susreta 27. kola njemačke Bundeslige ugostio Eintracht Frankfurt. Gosti su slavili 3:2. 

Prvu priliku na susretu imali su domaći, te su iz iste došli u vodstvo. Strijelac je u drugoj minuti susreta bio Nikola Đurđić. U 13. minuti Furth je opet bio u prilici, ali je ovaj put neprecizan bio Sercan Sararer. 

Gosti do izjednačenja dolaze u 13. minuti susreta, a mrežu domaćih zatresao je Takashi Inui. Sve do 34. minute nije bilo većih uzbuđenja, a onda je zaprijetio Sebastian Rode, ali je ostalo nakon prvog poluvremena 1:1. 

Prvu priliku u nastavku imao je domaćin, ali je udarac Petkovića bio neprecizan. Gosti do vodstva dolaze u 59. minuti susreta, a strijelac je Stefan Aigner. Do svog trećeg gola frankfurt je stigao u 69. minuti susreta, a strijelac je bio Alexander Meier. 

Domaći se vraćaju u 72. minuti, a strijelac je Sercan Sararer. Domaćin je nastavio da prijeti, a priliku je u 76. minuti propustio strijelac prvog gola Đurđić. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a Frankfurt je upisao važnu pobjedu. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije