Frankfurt ubjedljiv, slavio i Dresden

Frankfurt ubjedljiv, slavio i Dresden

Midhat Šljivak

Svoj put ka povratku u Bundesligu, nastavili su večeras fudbaleri Eintrachta iz Frankfurta, koji su na svom terenu u okviru 28. kola 2. Bundeslige ubjedljivo savladali Bochum rezultatom 3:0.  

Pitanje pobjednika riješeno je već nakon 35 minuta igre. Eintracht je poveo u 18. minuti preko Mohamadoua Idrissoua, da bi potom u samo tri minute tim iz Frankfurta još dva puta zatresao mrežu gostiju. Alexander Meier je u 32. minuti povećao rezultat na 2:0. a u 35 je Erwin Hofffer pogodio za kasnije će se ispostaviti konačnih 3:0.

 

Dynamo iz Dresdena je upiso tri gostujuća boda u Aachenu gdje su slavili s minimalnih 1:0. Gol odluke postigao je slovenski reprezentativac Zatko Dedič u 59. minuti utakmice. Muhamed Subašić nije ulazio u igru u ekipi iz Dresdena.

 

Susret Breunschweiga i Paderborna okončan je bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.