Bayern s Lewandowskim je već prošlost, a to pokazuje i izjava legendarnog Nijemca

Već je zaboravljen

Bayern s Lewandowskim je već prošlost, a to pokazuje i izjava legendarnog Nijemca

Eldar Ganibegović

Godinu dana prije isteka ugovora, Robert Lewandowski zatražio je transfer iz Bayerna i pojačao Barcelonu.

Ipak, nije to mnogo, ustvari nikako, poremetilo bavarski klub.

Bayern je odlično krenuo u ovu sezonu i u utakmici za trofej njemačkog Superkupa slavio protiv Leipziga 5:3, a u prvom kolu nove sezone Bundeslige Bavarci su savladali Eintracht Frankfurt 6:1.

U dvije utakmice uspjeli su zabiti 11 golova, što primjećuju njemački mediji i postavljaju pitanje hoće li prvak države bez Roberta Lewandowskog u sastavu puno lošije prolaziti u ofanzivi. 

"Dugo nisam vidio takav angažman i želju u Bayernovoj igri. Momčad s Robertom Lewandowskim je prošlost, ova momčad je budućnost", priznao je Franz Beckenbauer, legendarni Nijemac i počasni predsjednik Bayerna, a prenosi portal krzbb.de.

Novinari "Bilda" idu i dalje u svojim promišljanjima i pitaju se nije li Lewandowski posljednjih godina "kočnica" minhenskog kluba i negativno utjecao na moral momčadi. Ovako grub zaključak izvukli su nakon izjava trenera Bavaraca Juliana Nagelsmanna koji je pohvalio atmosferu u svojoj momčadi:

"Pogledajte samo kako su igrači slavili pobjedu u Superkupu, a onda i s Eintrachtom. Ovo je za mene nedvojbeno najveća radost. Pobjeda nikad nije trivijalna i nikada ne bi trebala postati normalna", rekao je Nijemac nakon utakmice protiv Eintrachta.

Priliku za novu pobjedu Bayern će imati za sedam dana, u sklopu 2. kola Bundeslige. Bavarci će odmjeriti snage s Wolfsburgom, a okršaj je na rasporedu u nedjelju, 14. augusta s početkom u 17:30 sati.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewandowskog što se tiče, navijači Barcelone još uvijek čekaju na njegov prvijenac.

Poljak je do sada nastupio u tri pripremne utakmice (ukupno 178 minuta), no nije uspio da se upiše u listu strijelaca. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi