Freeland potpisao za CSKA

Vratio se iz NBA lige

Freeland potpisao za CSKA

Midhat Šljivak

Britanski košarkaš Joel Freeland novi je član moskovskog CSKA.

Ovaj 28-godišnji košarkaš je s ruskim velikanom dogovorio dvogodišnju saradnju, te će od naredne sezone nositi dres Armejaca.

Freeland u redove tima iz Moskve stiže iz najjače lige svijeta, NBA lige, gdje je protekle tri sezone nosio dres Portland Trail Blazersa.

Međutim, minutaža je za Britanca bila nezadovoljavajuća, pa je odlučio da napusti tim iz Oregona i da se vrati u Evropu.

Dogovorio je transfer u CSKA u čijem dresu će igrati naredne dvije sezone, a s njim je moskovski tim dobio veliko pojačanje na centarskoj poziciji.

Freeland je prije odlaska u NBA ligu igrao u Španiji. Tri godine je nosio dres Unicaje iz Malage, dok je četiri godine igrao u Gran Canariji.

Tijekom prošle sezone u NBA ligi je prosječno ubacivao 3,5 poena uz četiri skoka po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.