Freiburg lagano protiv niželigaša, Mujdži kompletan meč

DFB Pokal

Freiburg lagano protiv niželigaša, Mujdži kompletan meč

A. Haznadarević

U Njemačkoj su danas na rasporedu mečevi DFB Pokala, a već su odigrana četiri susreta u kojima je Freiburg savladao Braunschweig sa 2:0, München 1860 je slavio protiv Berlinera AK 07 sa 3:0, Augsburg je pobijedio momčad Munstera sa 1:0, dok je momčad Kölna nakon boljeg izvođenja jedanesteraca savladala Worms.

Freiburg je u duel sa niželigašem Braunscweigom ušao kao veliki favorit, a to je potvrdio već u prvim sekudama susreta, kada preko Daniela Caligiurija dolazi u vodstvo. Bio je Freiburg ozbiljnija ekipa tokom cijelog meča, ali ipak, i domaći su prikazali veliku borbenost, pa su mreže mirovale sve do 84. minuta, kada je Johannes Flum pogodio na asistenciju Schustera.

 

Naš reprezentativac Mensur Mujdža je odigrao kompletan meč, te dobrom partijom pomogao svojoj momčadi da ostvari prolazak u naredni krug takmičenja.

 

I drugi bundesligaš Augsburg je došao do pobjede. Savladao je na gostovanju momčad Munstera minimalnim rezultatom, a ključni momenat susreta, dogodio se u 69. minutu, kada je Callsen-Bracker pogodio nakon asistencije Bancea.

 

München 1860 je sa velikih 3:0 održao lekciju ekipi Berlinera AK 07, a za bavarsku momčad golove su postigli Stoppelkamp, koji je pogodio dva puta, te Ismael Blanco, koji je postavio konačnih 3:0.

 

U okršaju Wormsa i Kölna, gosti su slavili nakon boljeg izvođenja jedanesteraca, s obzirom na to da je rezultat nakon regularnih 90 minuta, ali i oba produžetka glasio 0:0.

 

DFB Pokal

Berliner AK 07 - München 1860 0:3 (38., 62. Stoppelkamp, 89. Blanco)

Braunschweig - Freiburg 0:2 (1. Caligiuri, 84. Flum)

Munster - Augsburg 0:1 (69. Callsen-Bracker)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Worms - Köln 0:1 (penali)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.