Salihamidžić ovog ljeta pravi čuda: Bayern dovodi zvijezdu Barcelone?

Katalonci ga žele prodati

Salihamidžić ovog ljeta pravi čuda: Bayern dovodi zvijezdu Barcelone?

E. Čaušević

Bayern je ostao ovog ljeta bez Roberta Lewandowskog, ali je minhenski klub uspio dovesti nekoliko odličnih pojačanja.

Bavarci su pristali da prodaju poljskog napadača tek kada su angažovali Sadija Manea, a pred potpisom za njemački klub nalazi se i Matthijs de Ligt koji za 80 miliona eura stiže iz Liverpoola.

Međutim, njemački mediji navode da to nije sve što je Bayern spremio ovog ljeta i da bi Bavarci mogli uskoro završiti još jedan veliki posao.

Na meti Bayerna nalazi se i Frenkie De Jong kojem je Barcelona poručila zvanično da ga žele prodati. Poznato je da je De Jong na meti Manchester Uniteda koji je spreman za njega da plati oko 85 miliona eura, ali Nizozemac nije baš zainteresovan da ide na Old Trafford.

De Jong bi radije ostao u Barceloni nego što bi prešao u United, no pozitivno se iznenadio kada je saznao da je za njega interes pokazao i minhenski Bayern.

Navodno, Hasan Salihamidžić je već kontaktirao katalonski klub kako bi se raspitao oko cijene nizozemskog veznjaka, a iz Barcelone su spremni na "osvetu" zbog Lewandowskog i jasno su poručili da De Jong može ići samo za 85 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

De Jong je itekako zainteresovan da ide u Bayern, ali je pitanje da li će Bavarci dati baš toliko novca za njega. Dogovor Barcelone i Uniteda i dalje stoji i čeka se odgovor igrača koji očito želi da ispita sve opcije prije nego što jasno odgovori li će preći u Manchester United.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dragan_B
Ma ne znate vi Čau ga prati preko instagraha i vidio je da je kod rodbine trenutno De Light u Engleskoj u Liverpoolu pa otale ce direktno za Minken..
3 1
Hehehe
Valjda iz Juventusa
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi