Frizeri digli glas protiv nogometaša u Bundesligi, oni se brane od optužbi

Sindikat frizera u Njemačkoj se oglasio

Frizeri digli glas protiv nogometaša u Bundesligi, oni se brane od optužbi

E. Škorić

Frizerski sindikat objavio je pismo u kojem insinuira da mnogi nogometaši krše pravila profesionalnim šišanjem.

Iako je u Njemačkoj, kao i u većini Evrope zabranjeno okupljanje i strogo se od ljudi traži da izbjegavaju kontakte s drugim ljudima i s kojima ne žive zajedno, bundesligaški nogometaši uglavnom imaju dotjerane frizure.

To je natjeralo Sindikat profesionalnih frizera u Njemačkoj da se oglasi i da ukaže na to kako mnogi očigledno krše pravila, pa zovu fizere u svoje domove kako bi ih "na crno" šišali.

Sindikat frizera optužuje i igrače i pojedine frizere za kršenja nametnutih ograničenja i smatra neprihvatljivim da se nogometaši šišaju u domovima, a uz to još imaju običaj na društvenim mrežama podijeliti fotografije iz "privatnih salona".

"Ne znamo nijednog igrača koji prima posjete frizera. Zapravo, upravo sam razgovarao s igračem koji je rekao da se ošišao", rekao je Markus Aretz, menadžer Borussije Mönchengladbach, dodavši:

"Redovno upozoravamo naše igrače da budu vrlo oprezni u kontaktu s ljudima izvan njihove uže porodice, to jest s partnerima i djecom", dodao je.

Igrači su se također izjasnili protiv optužbi koje je pokrenuo frizerski sindikat.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"To što se neko pojavi s njegovanom frizurom ne znači da je rezultat kršenja pravila", rekao je Ulf Baranowsky iz sindikata njemačkih igrača. pa dodaje:

"Često postoje članovi porodica, saigrači ili kolege u klubu koje imaju talent za šišanje".

Top Komentari

Cimirot.FP
Ovo je sigurno najveća glupost koju sam ikad pročitao
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi