Frka u tunelu u Banovićima nakon meča Budućnost - Gradina

Umalo da dođe do velike tuče

Frka u tunelu u Banovićima nakon meča Budućnost - Gradina

Edmir Škorić

U derbiju 24. kola Druge lige FBiH - grupa Sjever snage su danas u Banovićima odmjerili Budućnost i Gradina.

Dugo se čekao ovaj derbi, na kraju je Budućnost ostvarila trijumf od 1:0 uz promašen penal, a na tribinama je bilo dosta zanimljivo, jer je stigao i veliki broj navijača iz Srebrenika s raznoraznim porukama protiv Budućnosti i Saveza.

Na terenu također malo tenzija, a po završetku istog umalo da dođe žešćeg fizičkog obračuna.

Jednog igrača Budućnosti napalo je nekoliko igrača Gradine, onda su se svi umiješali, ali su treneri uspjeli da smire situaciju.

Veliki derbi u Banovićima okončan pobjedom Budućnosti

Danas je u Banovićima odigrana derbi utakmica u okviru Druge lige FBiH, između Budućnosti i Gradine, a pobjedu su ostvarili domaći rezultatom 1:0. Ovom pobjedom domaća ekipa napravila je veliki korak ka ulasku u Prvu ligu FBiH.

Od samog starta utakmice domaća ekipa je krenula dosta bolje od Gradine, a u vodstvo su došli na samom otvaranju susreta golom Halila Mahmutovića.

Do kraja prvog poluvremena domaći su imali i jedanaesterac, ali Pirić je prebacio cijeli gol, te se na odmor otišlo sa minimalnim vodstvom domaćih.

U drugom poluvremeu Gradina je pokušala da dođe do izjednačenja, a najbolju šansu imao je Vejzović izašao sam pred domaćeg golmana, ali nije uspio postići gol.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te su domaći ostvarili jako važnu pobjedu protiv direktnog konkurenta za ulazak u Prvu ligu FBiH.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi