FS RS ne želi samo jednog predsjednika?

Okončan sastanak

FS RS ne želi samo jednog predsjednika?

Adnan Beganović

Prije nekoliko trenutaka završen je sastanak predstavnika FIFA-e i UEFA-e, Marcela Benza i Eva Pasqueira, sa čelnicima Fudbalskog saveza RS na kojem se razgovaralo o novom Statutu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Kao što smo već i pisali FIFA i UEFA insistiraju na novom Statutu FS BiH prema kojem bi naša krovna fudbalska kuća umjesto tročlanog predsjedništva dobila jednog predsjednika i dva podpredsjednika, no kako sada stvari stoje, dobre namjere FIFA-e i UEFA-e biće teško provodljive.

Marcel Benz i Eva Pasqueir nakon sastanka nisu htjeli davati izjave za medije, dok su predstavnici FS RS bili zadovoljni istim.

"Mi smo po prvi put imali priliku da prestavnicima FIFA-e i UEFA-e sami ukažemo na sve nedostatek FS BiH. Ponudili smo im i prijedloge kako bismo zajedno riješili sve nagomilane probleme u FS BiH. Po našem mišljenju problem nije u organizaciji, nego u tome što se ne poštivaju akti FS BiH", rekao je predsjednik FS RS Mile Kovačević i dodao:

"Mi ćemo sve prijedloge koji dolaze od FIFA-e i UEFA-e izanalizirati i na iste ćemo predložiti naše amandmane. FIFA-ine i UEFA-ine prijedloge stavit ćemo na stol našoj Skupštini kako bi se i ona očitovala o istim, a uostalom FIFA i UEFA zahtjevaju na poštivanju odluka donesenih unutar institucija sistema".

Iz izvora bliskih FS RS saznali smo da isti najvjerovatnije neće pristati na promjenu Statuta, odnosno na uređenje saveza u kojem je samo jedan predsjednik, ali smo također i saznali da su čelnici FS RS nezadovoljni što se na jučerašnjim i današnjim sastancima nije raspravljalo o dugovima FS BiH, o duplim ugovorima koji su potpisivani, te o položaju Muniba Ušanovića, koji je osuđen, doduše nepravomoćno, ali se još uvijek nalazi u FS BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.