FS RS traži mišljenje klubova

FS RS traži mišljenje klubova

D. Banović
Teme:

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske zatražit će od klubova iz ovog entiteta koji nastupaju u Premijer ligi da se izjasne po pitanju izmjene statuta FS BiH.

Ovu informaciju nam je potvrdio i jedan od članova Izvršnog odbora FS RS koji je želio da ostane anoniman. Klubovi Borac, Rudar Prijedor, Slavija, Leotar i Drina trebalo bi da se pismenim putem izjasne o najavljenim sankcijama od strane UEFA, ukoliko se ne promjeni statut.

Predsjednik FS RS Mile Kovačević je još jednom naglasio da je FS RS protiv ukidanja Predsjedništva FS BiH, a da ovaj stav jedino može da promjeni Skupština FS RS, koja bi trebalo da zasjeda najkasnije do 5. marta iduće godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.