Fudbalski savez BiH podržao humanitarnu akciju: BHFanaticosi vs Legende bh. fudbala

Fudbalski savez BiH podržao humanitarnu akciju: BHFanaticosi vs Legende bh. fudbala

Adnan Beganović

Na dan odigravanja baraž susreta između Bosne i Hercegovine i Ukrajine u Zenici će biti odigrana i humanitarna utakmica pod nazivom „BHF i Legende BH fudbala“.

Utakmica će biti odigrana u Areni Zenica, a s jedne strane terena naći će se popularni BHFanaticosi, a s druge legende bh. fudbala. Sav prihod od ulaznica će biti doniran u humanitarne svrhe.

Ovu hvale vrijednu akciju odlučio je podržati i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

"Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odlučio je podržati humanitarnu inicijativu udruženja „pomozi.ba“ koje organizuje humanitarnu utakmicu pod nazivom „BHF i Legende BH fudbala".

Komitet za hitnost NS/FS BiH donio je odluku kojom će se ovom udruženju donirati finansijska sredstva u iznosu od 5.000 KM.

Ovim gestom, NS/FS BiH kao društveno odgovorna organizacija pokazuje svoju posvećenost u podršci humanitarnim akcijama. Utakmica, koja će biti odigrana 21.03.2024. godine u Zenici, okupiće bivše reprezentativce Bosne i Hercegovine, koji će ponovo istrčati na teren s ciljem pomoći najugroženijim članovima društva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NS/FS BiH će bivšim reprezentativcima koji će nastupiti u utakmici dodijeliti po dvije VIP ulaznice za meč baraža za EURO 2024 Bosna i Hercegovina-Ukrajina, kao simboličan znak zahvalnosti za njihov doprinos i podršku ovoj humanitarnoj inicijativi, a za koje mogu prijaviti putem mail adrese [email protected]

NS/FS BiH sve ljubitelje fudbala da dođu na utakmicu „BHF i Legende BH fudbala“ i time pokažu svoju solidarnost prema svim onim kojim je pomoć najpotrebnija", naveli su iz krovne kuće bh. fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi