FSRS će imati svog kandidata za predsjednika Saveza

Kandidatura u zadnji čas

FSRS će imati svog kandidata za predsjednika Saveza

Teme:

Fudbalski savez Republike Srpske imaće svog kandidata na predstojećim izborima za predsjednika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, saznaje SportSport.ba.

Fudbalski savez manjeg bh. entiteta kandidovaće svog predstavnika za izbor predsjednika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na predstojećim izborima na kojima će se tražiti nasljednik Ivice Osima.

Iako su mnogi vjerovali kako FSRS neće dati svog kandidata, te da će podržati Josipa Bevandu, to nije slučaj, pa će Bevanda i Elvedin Begić ili Dino Selimović imati konkurenciju iz Republike Srpske.

Generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković potvrdio nam je ovu informaciju, ali nije mogao reći ko će biti kandidat. Doduše, rekao je ko neće biti kandidat.

"FSRS će imati svog kandidata za predsjednika N/FSBiH. Sigurno je jedno, a to je da kandidat neće biti Mile Kovačević, koji je rekao da nije zainteresovan za ovu funkciju, s obzirom da ne može adekvatno obavljati dvije funkciju istovremeno", kazao je Petković.

Pretpostavlja se da će FSRS za predsjednika N/FSBiH kandidovati jednog od predloženih članova za Izvršni odbor N/FSBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.