FSRS predložio kandidate: Seedorf, Kek, Prosinečki...

Traži se nasljednik Mehmeda Baždarevića

FSRS predložio kandidate: Seedorf, Kek, Prosinečki...

Fudbalski savez Republike Srpske objavio je listu svojih kandidata za nasljednika Mehmeda Baždarevića na klupi reprezentacije BiH. Na listi je osam imena.

"Razgovorali smo u toku dana i ja sam već poslao imena potencijalnih kandidata s kojima bi trebalo obaviti razgovor. Da li će oni biti kandidati, trenutno ne znam, ali potrebno je sklopiti mozaik uslova i preduslova te s ovim trenerima trebalo bi obaviti ozbiljan razgovor. Naši kandidati su: Marcel Koller (bivši selektor Austrije), Vladimír Weiss (selektor Gruzije), Vinko Marinović, Boško Đurovski, Matjaž Kek, Srečko Katanec, Robert Prosinečki i Clarence Seedorf. To su naše želje, naša promišljanja i mi molimo našu komisiju da pokuša stupiti u kontakt s njima i vide ima li prostora za saradnju", otkrio je Kovačević za Klix.ba.

On je naglasio da su u FSRS razočarani prethodnim neuspjesima naše reprezentacije kao i da su prethodni kandidati, Kodro i Osim kvalifikovani, ali da lista treba biti duža.

Podsjetimo, jučer je u Zenici održana sjednica Izvršnog odbora na kojoj nije donesena odluka o novom selektoru, a naredna će biti zakazana za početak decembra. Najozbiljniji kandidati su i dalje Meho Kodro i Amar Osim, a prema dostupnim informacijama, šta god bilo, na narednoj će sjednici biti prihvaćen prijedlog Stručne komisije koja će izaći s jednim kandidatom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi