FSRS prekinuo sva takmičenja

Sezona neće biti nastavljena

FSRS prekinuo sva takmičenja

Teme:

Fudbalska takmičenja koja su pod okriljem FSRS prekinuta su po kratkom postupku.

Iako je Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS-a obavijestilo klubove u ovom entitetu da će od 18. maja fudbalerima biti dozvoljeno da treniraju, na kraju su takmičenja, ipak, prekinuta.

Ta odluka je donesena na današnjoj sjednici Izvršnog odbora FSRS, gdje je istovremeno imenovana i komisija koja će u nadolazećem periodu razmatrati kako će lige biti popunjene za narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Što se tiče najvišeg ranga koji je pod okriljem FSRS, tačnije 1. lige RS, kao prvoplasirani u Premijer ligu BiH bi se trebao plasirati FK Krupa. Ovaj klub ima 11 bodova više te bolji međusobni skor od Rudar Prijedora, pa je za očekivati da će se ponovo naći u premijerligaškom društvu.

U niži rang neće nijedan klub osim Sloge iz Gornjeg Crnjelova koja je već istupila iz lige na samom startu takmičenja.

Top Komentari

Denchi
Hvala Vico! Sljedece sezone svakako se liga smanjuje na 10 klubova, uvodi se VAR... Svim Pitarima sretna 7. Velicanstvena titula Sampiona!!!
4 4
Icardi7
Bit ce ovako: Sarajevo prvak, Zeljo, Borac i Zrinja europa. Niko ne ispada, Olimpik i Krupa ulaze, slijedece sezone ispadaju 4 i to je to!!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi