FSV ispustio pobjedu u Cottbusu

FSV ispustio pobjedu u Cottbusu

Midhat Šljivak

Peto kolo Druge njemačke Bundeslige donijelo je na otvaranju tri veoma naizvjesna meča, a dva od njih su završena bez pobjednika, dok je domaćin slaviou jednom susretu.

Derbi susret igran je u Cottbusu gdje je gostovao FSV Frankfurt, a na kraju pobjedika nije bilo 2:2. FSV je poveo golom Gorliza u 45. minuti, da bi domaći  51. minuti stigli do izjednačenja preko Kruške. Do novog vodstva gosti iz Frankfurta stižu u 86. minuti kada za 2:1 pogađa Heubach, no u posljednjoj minuti susreta Boubacar Sanogo pogađa za poravnanje reultata na 2:2.

Ingolstad je na svom terenu savladao Union Berlin sa 2.1, a d pobjede su stigli golom u posljednjim sekundama utakmice. Andre Mijatović je u 17. minuti donio Ingolstadtu prednost, da bi Jopek u 40. minuti poravnao rezultat na 1:1. Taj rezultat stajao je na semaforu sve do 91. minute kada gol za pobjedu domaćih postiže Scahffer za konačnih 2:1.

Susret bez golova odigrali su Boschum i Munchen 1860.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.