Fuad Kasumović kandidat za novog predsjednika Čelika

Klub s Bilinog polja u potrazi za mandatarom

Fuad Kasumović kandidat za novog predsjednika Čelika

Dino Kurbegović

Nogometni klub Čelik već tri mjeseca je bez predsjednika kluba, a klubom trenutno upravlja Komitet za hitnost, koji je imenovan na posljednjoj sjednici Skupštine.

Rijetko ko se želi da dođe na užarenu predsjedničku fotelju, jer je klub najveći sportski dužnik u državi koji svakim danom tone sve dublje. Kriza na Bilinom polju traje već dugo, a navijači ne žele dolaziti na utakmice dok se nešto iz korijena ne promijeni.

Kako saznaje SportSport.ba, jedan od kandidata za novog predsjednika Čelika je Fuad Kasumović, bivši  zamjenik ministar finansija u vladi FBiH, poznati ekonomski ekspert, koji je već jednom kratko bio prvi čovjek kluba s Bilinog polja. Tada je zbog neslaganja sa politikom u i oko kluba napustio tu funkciju.

Kasumović bi se prihvatio teškog posla, ali prije toga bi želio da se sastanu svi oni koji vole i žele bolji Čelik, od premijera kantona, gradonačelnika Zenice, predstavnicima navijača, te neformalnom grupom "Za Čelik", koja je do sada jedina pismeno ponudila "izlaz" iz višegodišnje krize i novi sistem funcionisanja kluba.

Hoće li se napokon nešto iz temelja riješiti kada je u pitanju ponos svih Zeničana, saznat ćemo u narednom periodu. Prema svemu što posjeduje klub iz Zenice, logično bi bilo da se svake godine bori za trofeje i izlazak u Evropu, ali politika kluba godinama je srozala ugled kluba, koji se gradio decenijama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik je 20 godina bez trofeja, a posljednji puta Evropu je kratko ugledao 2007. godine, kada je u Inter-toto kupu eliminisan od Grbalja iz Crne Gore.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.