Fudbal se nakon dvomjesečne pauze vratio u još jednoj državi - sa publikom!

Hiljade navijača na tribinama

Fudbal se nakon dvomjesečne pauze vratio u još jednoj državi - sa publikom!

U nekim državama se fudbalska sezona nakon pauze zbog pandemije novog koronavirusa nastavila, a u nekim se to tek treba desiti. Istina, ima i država u kojima je odlučeno da se fudbalska sezona potpuno otkaže i da se okrene planiranju sljedeće.

Tamo gdje se fudbal nastavio igra se pred praznim tribinama, a pred praznim tribinama će se igrati i takmičenja koja se tek planiraju nastaviti.

Međutim, imamo izuzetak i po ovom pitanju.

Fudbal se nakon dva mjeseca pauze zbog pandemije novog koronavirusa vratio u Vijetnamu, pošto se upravo igra utakmica 1/16 finala Kupa, a na stadionu su hiljade navijača.

Odlučeno je tek da se broj navijača na današnjem meču između Nam Dinha i Gia Laija limitira na maksimalno 10.000.

Inače, planira se da se takmičenje u vijetnamskom šampionatu zvanično nastavi 5. juna. Sezona u ovoj državi je prekinuta nakon samo dva odigrana kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi