Nekadašnja najveća nada igra u Vijetnamu
Nekad najskuplji igrač svijeta, danas...

Nekadašnja najveća nada igra u Vijetnamu

Edmir Škorić

Iako se činilo kako će Denilson imati blistavu karijeru, stvari su krenule pogrešnim tokom, pa nekadašnji reprezentativac Brazila svoje čarolije, umjesto u nekoj od liga petica, pokazivat će gledaocima u Vijetnamu.

Vratimo li se unazad do 1997. godine, Brazilac Denilson Betis je koštao punih 30 miliona eura što je bilo dovoljno da postane najskuplji igrač na svijetu u to vrijeme.

Denilson će karijeru nastaviti u dresu Hai Phonga, klubu koji se takmiči u prvoj ligi Vijetnama. Hai Phong je na šestom mjestu vijetnamskog prvenstva, pišu tamošnji mediji. Njegova zadnja destinacija bio je Bolton, a od januara je slobodan igrač budući da nije produžio ugovor sa Englezima, a ranije je nastupao za Bordeaux, potom Al Nasr iz Saudijske Arabije, Dallas, da bi prije Boltona nosio dres brazilskog Palmeirasa.

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.