Fudbaler Borussije priznao: Haaland me ponekad nervira
EPA

Norvežanin je perfekcionista

Fudbaler Borussije priznao: Haaland me ponekad nervira

Cijeli fudbalski svijet posljednjih mjeseci bruji o nevjerovatnom norveškom golgeteru Erlingu Haalandu.

Norvežanin je nestvarnim učincima Borussiji Dortmund skrenuo veliku pozornost na sebe. Otkako je zimus stigao na Signal Iduna Park postigao je 13 pogodaka u 14 odigranih utakmica, a sve to ima dodatnu težinu ako se uzme u obzir da se radi o igraču koji još nije ni napunio 20 godina.

Recept za ovakve partije krije se, između ostalog, i u Haalandovom profesionalnom pristupu o čemu je za njemačke medije govorio i njegov saigrač Thomas Delaney kojeg ponekad i - nervira.

"Vidim mladića koji čine sve što može kako bi se poboljšao. Ponekad zna biti neugdan, jer sve mora biti savršeno, od hrane do treninga", rekao je veznjak Milionera, pa potom dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mislim da definitivno koristi to što ima ljude oko sebe, pogotovo oca, koji zna kako stvari funkcioniraju u fudbalu."

Haalandov otac je inače Alf-Inge, koji je također igrao za norvešku reprezentaciju, a kroz karijeru oblačio je dresove Nottinghama, Leedsa, Manchester Cityja...

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi