Fudbaler koji je odbio BiH potpisao za Rijeku

Dovodio se u vezu sa Zmajevima

Fudbaler koji je odbio BiH potpisao za Rijeku

Hrvatski nogometni klub Rijeka je samo dan nakon završetka sezone u HNL-u angažovao prvo pojačanje.

Novi igrač Rijeke postao je Mario Pavelić, 24-godišnji fudbaler koji nastupa na poziciji desnog beka i on je sa hrvatskim viceprvakom potpisao ugovor na tri godine.

Pavelić u Rijeku stiže kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa Rapidom iz Beča, za koji je nastupao proteklih pet sezona.

"Pratio sam Rijeku i njene rezultate, imao sam priliku gledati utakmicu protiv Salzburga i svidjelo mi se kako je ekipa igrala. Bilo mi je drago kada se pojavio interes Rijeke. Pričao sam s Grahovcem, Močinićem i Jelićem i svi su mi rekli samo dobre stvari o Rijeci", rekao je Pavelić, te dodao:

"Prvo slijedi period upoznavanja s ekipom i trenerom, a već poznajem Grahovca i Gorgona iz austrijskog prvenstva. Mislim da neće biti problema i da ću se brzo uklopiti".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Inače, Mario Pavelić se prije dvije godine dovodio u vezu sa fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Bio je želja Mehmeda Baždarevića, ali je odlučio da odbije poziv.

"Ljudi iz BiH su željeli da igram za njihovu reprezentaciju, ali to nije moguće jer u ovom trenutku imam dvojno državljanstvo. Nisam spreman da se sada odreknem austrijskog pasoša i tema oko BiH je za mene završena", kazao je tada Pavelić, koji je porijeklom iz Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi