Fudbaler Perua doživio šokantnu povredu na treningu

Farfan ostao bez svijesti

Fudbaler Perua doživio šokantnu povredu na treningu

Endin Čaušević

Reprezentacija Perua sutra igra protiv Australije utakmicu trećeg kola grupne faze Svjetskog prvenstva.

Peruanci su ostali bez šansi da se plasiraju u osminu finala jer su doživjeli poraze u mečevima protiv Danske i Francuske. Ipak, ova ekipa ostavila je dobar utisak u ove dvije utakmice i ostaje žal što su tako rano ostali bez šansi da se bore za prolazak dalje.

Pred meč s Australijom u ekipi Perua su doživjeli novi šok jer neće moći računati na iskusnog Jeffersona Farfana koji je jedan od najboljih igrača ove ekipe. Farfan je doživio tešku povredu glave na treningu, a čak je nekoliko minuta bez svijesti ležao na terenu nakon čega je prebačen u bolnicu.

"To je bila zaista stravična scena, ali hvala Bogu sada je sve ok. Oporavlja se kako treba, ali neće igrati protiv Australije. Testovi su pokazali da je doživio traumatsku povredu mozga nakon sudara sa saigračem. Iskreno se nadamo da će se oporaviti što prije", rekao je selektor ove ekipe Ricardo Gareca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi