Fudbaler porijeklom iz BiH teško povrijeđen u diskoteci

Nastupa u Njemačkoj

Fudbaler porijeklom iz BiH teško povrijeđen u diskoteci

Zlatko Tripić, napadač Greuther Fürtha koji je porijeklom iz BiH, zadobio je teške tjelesne povrede u noćnom klubu u Nurnbergu.

Njemački mediji su objavilida se Tripić u noći sa nedjelje na ponedjeljak za katolički praznik Uskrs opuštao u jednoj diskoteci u Nurnbergu, međutim stvari su pošle po zlu kada je u istom objektu pao sa nekoliko metara visine. 

Pri padu Tripić je zadobio teške povrede glave i kičme, a još uvijek nije razjašnjeno kako je došlo do nesreće. 

"Nadamo se da će Tripić brzo ozdraviti. Istragom ćemo saznati kako je uopšte došlo do pada, međutim u ovom trenutku je najbitniji proces njegovog oporavka", saopštili su iz njemačkog drugoligaša Greuther Fürtha.

Za one koji ne znaju, Trpić je svoju karijeru započeo u Norveškoj gdje je nastupao za Egersunds, Fredrikstad, Start i Molde. Ranije je u nekoliko navrata isticao da ima želju u budućnosti zaigrati pod zastavom BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi