Fudbaleri Engleske imaju samo jedno pitanje za Hodgsona

Nikome nije jasno zašto baš Kane

Fudbaleri Engleske imaju samo jedno pitanje za Hodgsona

Reprezentacija Engleske nije na najbolji način otvorila nastup na Evropskom prvenstvu, obzirom da je u prvoj utakmici remizirala sa Rusijom (1:1).

Ono što je posebno iznenadilo gotovo sve gledaoce jeste to što je kornere za englesku reprezentaciju izvodio Harry Kane.

Od toliko kreativnih fudbalera u reprezentaciji Engleske, Roy Hodgson je odlučio povjeriti izvođenje prekida baš napadaču Tottenhama koji bi vjerovatno mnogo više mogao doprinijeti u šesnaestercu, gdje bi čekao upotrebljiv centaršut da savlada protivničkog golmana.

Kako pišu engleski mediji, ovaj Hodgsonov potez nije iznenadio samo navijače, već i fudbalere ove selekcije, a neki su navodno upitali selektora zbog čega se baš odlučio da izvođač prekida bude Kane.

Hodgsonov odgovor nije poznat, a tek ostaje da se vidi hoće li se predomisliti ili će fudbaler Tottenhama i u narednoj utakmici izvoditi kornere.

Interesantno, Harry Kane je u prošloj sezoni izveo sedam kornera igrajući za Tottenham, a samo u utakmici protiv Rusije šest.

A kako je Kane izvodio kornere na prijateljskim utakmicama pred polazak na Evropsko prvenstvo najbolje će pokazati ovaj snimak...



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi