Rusi u zadnjim sekundama šokirali Engleze
Foto: EPA

Bez pobjednika u Marseileu

Rusi u zadnjim sekundama šokirali Engleze

E. Škorić

U posljednjem susretu današnjeg programa Evropskog prvenstva u Francuskoj Engleska je remizirala s Rusijom (1:1).

Utakmicu Engleska - Rusija su nažalost najavili žestoki navijački neredi na ulicama Marseillea. 

I dok je van terena sijevalo, na terenu baš i ne, mada je dojam popravilo zadnjih 20-ak minuta utakmice. Engleska je dominirala, iskusna ruska ekipa se uspješno branila. 

U sedmoj minuti Lallana se oslobodio na desnoj strani šesnaesterca i s desetak metara pucao, ali Akinfejev brani. Dvije minute kasnije Sterling centrira, Alli je glavom prebacio, ali Kane ne stiže do lopte.

Do kraja prvog dijela Engleska je još jednom prijetila preko Lallane, ali je bio neprecizan i na odmor se otišlo kod rezultata 0:0.

U nastavku Englezi također kontrolišu stvari na terenu, prave obruč oko ruskog gola, ali rijetko su dolazili do prave prilike.

Konačno su Englezi u 74. stigli do pogotka. Eric Dier je sjajno pogodio iz slobodnjaka. Samo dvije minute ranije, Wayne Rooney je imao stopostotnu šansu, ali je Akinfejev čudesno odbranio. 

U samoj završnici Berezutski glavom zabija za veliko slavlje ruske reprezetnacije, koja je neočekivano na kraju došla do boda. 

Engleska - Rusija 1:1 (Dier 74, Berezutski 92)

Engleska: Hart, Walker, Smalling, Cahill, Rose, Rooney, Dier, Alli, Lallana, Kane, Sterling.

Rusija: Akinfeev; Smolnikov, V.Berezutsky, Ignashevich, Schennikov; Neustadter, Golovin; Kokorin, Shatov, Smolov; Dzyuba







Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi