Fudbaleri Schalkea spasili 600 zaposlenih u klubu
Foto: EPA

Sjajan potez

Fudbaleri Schalkea spasili 600 zaposlenih u klubu

Na smanjenje plaće uslijed epidemije koronavirusa pristali su i fudbaleri bundesligaša Schalkea.

Pandemija koronavirusa zaustavila je fudbalske utakmice širom Evrope, pa i u Njemačkoj, što je donijelo finansijske probleme brojnim tamošnjim klubovima.

Preko noći su mnogi ostali bez novca od reklama, ulaznica, više se ne prodaju ni artikli iz fan-shopova, a kako to ne bilo mnogo omelo poslovanje fudbaleri su u većini klubova pristali da im se 'sreže' dio visokih primanja koje imaju.

Mediji u Njemačkoj javljaju kako su solidarnost u ovim teškim vremenima pokazali i u Schalkeu. Rudari su se odrekli plata i svih premija do kraja juna, a taj novac bit će preusmjeren za plate zaposlenih kojih ima oko 600 u klubu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Naši igrači su jasno stavili do znanja koliko im ovaj klub znači. Poruka ne može biti jasnija: Svi stojimo zajedno za Schalke, ne samo u dobrim, nego i u lošim vremenima", saopćeno je iz kluba.

Schalke je ionako u lošem položaju, prošle godine je zabilježen minus od 30 miliona eura, tako da su ovim potezom fudbaleri mnogo pomogli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi