Fudbaleri Viteza sutra gostuju u Kiseljaku

Žele naštimati nišanske sprave

Fudbaleri Viteza sutra gostuju u Kiseljaku

D. Kurbegović

Fudbaleri Viteza odigrat će u srijedu prijateljsku utakmicu protiv ekipe Kiseljaka.

Meč će biti odigran na stadionu Hrvatskih branitelja u Kiseljaku, a Vitežanima će poslužiti kao priprema za ligu za opstanak, u kojoj će Vitez pokušati da zadrži premijerligaški status. Ekipa Slavena Muse trenutno drži sigurnu poziciju na tabeli, no igra dosta loše u ofanzivi i golove skoro da ne postiže, pa se s tog aspekta ne može sa sigurnošću reći da će opstati u ligi.

Vitežani u posljednjih pet utakmica nisu postigli gol, što je veliki problem za ovaj tim i stručni štab, uz to Vitez je sedam utakmica bez pobjede, tako da im je u subotu na domaćem terenu protiv ekipe Metalleghea veoma bitna utakmica. U slučaju negativnog rezultata i Vitez bi mogao doći u nezgodnu situaciju, te se do kraja prvenstva boriti za opstanak u ligi.

Meč između Kiseljaka i Viteza igrat će se u 16 sati i 30 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi